Az utazás iránti szenvedély és a tervezés terén szerzett évek tapasztalatai inspirálták a Dot Design csapatot Bangkokban, amikor úgy döntöttek, hogy tanulmányozzák az anyag tulajdonságait, terhelhetőségét és a funkcióit, hogy egy igazán egyedülálló kerékpárt alkothassanak.

Tervező csapatuk az mechanikai anyagerősség és a meleg érintés és érzés miatt szándékosan választották a rétegelt lemezt. Bár fából készült kerékpár már bevezetésre került a piacon, a DotsBIKE fából készült kerékpár alkatrészek és kiegészítők kézzel készültek és teljesen egyedi kialakításúak. A fa furnér alkalmazásával több, mint 40 réteg vékony szelet különböző típusú fát helyeznek el és ragasztanak egymásra, extra hajlítószilárdságot és rugalmasságot érnek, amely tulajdonság lehetővé teszi a tervezett görbéket és alakzatokat. Ezen kívül a fa furnér lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy esztétikus és természetes hangulatot és érzést nyújtson a használat során.

Az alkatrészek mintázata egyedülálló és lélegzetelállító fa mintázatot mutat, amely semmilyen anyaggal nem összehasonlítható textúrát mutat.

Nagy figyelmet fordítanak a részletekre, és mind a gyakorlati használatra, mind a megjelenés egyensúlyára helyezik a hangsúlyt. Az egyes modellek bemutatásának fő koncepciója inspirációból származik, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy nagyszerű esztétikussá váljanak az utazás során: „RIDE THE DESIGN”

Van egy klasszikus és nagyon egyedi fogalmi design kerékpár a napi használatra.

Ez egyedi kerékpár, amely teljesen egy kézműves design termék.

Minden típusból csak 500 darabot állítanak elő. Jelenleg 2 típus áll rendelkezésre a piacon. 

www.dotsobject.com

A Koskisen gyár összeállított részünkre a modellező rétegelt lemeze felhasználási területeit és itt azonnal elérhetőek az egyes projektek képeit.

A lemezek széles választékban 0,8 mm-től 6 mm vastagsági raktárról Társaságunknál elérhetőek. A termék a különleges gyártástechnológiának köszönhetően felhasználható a modellépítésben, dísztárgyak készítéséhez, névjegykártya és egyéb nyomdászat kiegészítő termékek készítése esetében.

A fedőfurnérok egy darabból készülnek elsősorban kültéri vízálló ragasztással. Széles felhasználási lehetőségekkel rendelkező lemezt alkalmazza még a hangszerkészítés, lámpagyártás, bútorgyártás és belsőépítészet. A termék lézerrel is megmunkálható, különleges design tárgyak, ajándéktárgyak is készíthetőek belőle.

Bemutató anyag innen letölthető

Minimál design emeletráépítés Montrealban, Kanadában.

Tervező: Naturehumaine.

Az ügyfél igénye az volt, hogy a tervező alakítsa át az utolsó két szintet, hogy olyan életterek jöjjenek létre, ahol az éppen felnövő két gyermek lakhasson, dolgozhasson és akár sportoljon néha. Az elsődleges cél az, hogy hozzunk létre egy közös életteret, amelyben minden a közösségnek van tervezve, de azért legyen alkalmas arra, hogy minden ember élhesse a magánélet is.

Az építészeti koncepció lényege, hogy eltávolítottuk a két szintet elválasztó mennyezetet, így létrejött egy tágra nyílt tér, amelyben két nagy doboz jelenik, amelyek szinte lebegnek a levegőben. Ezeket a felfüggesztett dobozokat, natúr rétegelt lemezekből terveztük, amelyek mindegyike tartalmaz egy hálószobát és egy fürdőszobát.

Ez a terv azonban létrehozott egy két emelet magas rést, amely így alkalmas lett a testmozgás gyakorlására, egy pár torna gyűrű és húzódzkodó szerkezet alkalmazásával. Ez az egész szerkezet hosszában csatlakozik a feketére festett blokkhoz.

A központi blokk befogadja a különböző szolgáltatások, beleértve a lépcsőket, tusolót és egy részét a konyhának. A konyha egy nagy sziget lett, fehér festett bútorok szegélyezik.

Fehér bútor, az antracit fal , és rétegelt lemez harmóniája...

 

A Diwani szék egy szobrászat rocker.

A szék által mutatott áramlást inspiráló vonal, talán csak egy dinamikus arab kaligrafikus Diwani betű és semmi más. A szék folyékonysága, a forma és a linearitású textúra jelenti a mozgást és a dinamizmust. A tervező: Ahmed ElHusseiny AE Superlab egy szépséges kontúrozású az ülő formát tervezett, a szék sziluettje gondosan komponált, így szemléletes és érdekes minden szögből nézve.

A kontúros forma meghívja Önt, dőljön hátra és beszélgessünk.

A szék konstrukciója nagy szilárdságú, nyír rétegelt lemez, amely a CNC pontosságával és a designer kézi összeállításában készült.

Olyan, mint egy Forma-1 es versenyautó...

Eredendően erős és formatartó, a szék design feltűnő vizuális gazdagságát a természetes nyírfa rétegelt lemez adja. Minden egyes borda komplex görbülete, mint egy egyedülálló, és gazdagon texturált, elemek jelenik meg.

A kezdeti limitált gyártásban, a szék elérhető lesz természetes natúr nyír fából, majd a későbbiekben színezett nyír rétegelt lemezből is.

 Annak érdekében, hogy a szék stabil legyen, a súlypont a lehető legalacsonyabban van. a szilárdságot és a megfelelő rugalmasságot az eltérő méretűre megmunkált nyír rétegelt lemez bordák biztosítják. Ez nem csak fizikailag biztosítja a szükséges erőt, a stabilitást, és az egyensúlyt, hanem a vizuális megjelenése a széknek ugyanezt sugározza.

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a felhasznált fa alapanyagok esetében a rétegelt lemezt. Ezt a fordulatot visszaigazolják a világ design tervezőinek munkái, a külső és a belső megjelenésben egyaránt.

Az i29 belső építész iroda által tervezett épületben az egyetlen és alapvető faanyag a fenyő rétegelt lemez, amely nagy kiterjedésű méreteiben, vízszintes szálirányban történt elhelyezésével egyedivé varázsolja a belső teret.

A mechanikai tulajdonságokon kívül a rétegelt lemez előnye a rendkívül kedvező ára. A fa megjelenése különösen kedvelt a világos belső terekben. Feloldja a fehér fal és a beton világát és kiemeli valamennyi alkalmazott anyagot.

A Paul de Ruiter tervei alapján készült belső tér és a természet a Kennemer dűnék - Bloemendaal város közelében - szinte összekapcsolódik a hatalmas üvegfalakkal határolt épület által. A fenntartható holland minimalista design és a tervező ezáltal azt szeretné kifejezi, hogy tartsák tiszteletben a meglévő tájat az épületek.

A fa látható az egész épületben, a falak, a kandalló, a polcok, az ágyak és az ajtók melegíti fel a tereket, ellensúlyozzák a hideg érzés, amit a fehér falak és betonpadlók hozhatnak.

A padlótól a mennyezetig érő ablakok, a világos terek és a bútorok összhangja biztosítja azt az érzést, hogy itt minden egyszerűen szép és tiszta. 

Regionális oldalak

Kapcsolat

MASPED / BAYOU RAKTAR

1211 Budapest, Szikratávíró út 17-21.

telefon: 0036-70-433-10-77

info@bayou.hu

honlap: blaho.hu