0036-70-433-10-77 info@bayou.hu ILOVEWOOD Videók
RegisztrációBelépésKosár

A háromszög alakú, üveg- és nyír rétegelt lemezből kialakított home office, amely egy kellemetlen hátsó udvari helyet változtatott át.

Két háztulajdonos a londoni Hackney kerületben megkísérelte kiterjeszteni kettős viktoriánus házát, amely a hagyományos teraszos rezidencia sor végén helyezkedik el, ahol egy otthoni irodát hozzon létre anélkül, hogy a túl nagy teret vett volna el az egész udvarból. Inkább az épület vonalát követve egy háromszög alapú teret hoztak létre.

Home officban, otthonról dolgozva, használták a lakásukat a tulajdonosok, ahol irodát eddig még nem tudtak kialakítani. Azonban erre nagy szükség lett e tevékenység folyamatos bővülésével , ezért a londoni székhelyű építészeti és tervezési vállalkozást, a Yellow Cloud Studio-t felkérték, hogy készítsen egy kialakítási tervet, amely lehetővé tenné számukra, hogy megbeszéléseket tartsanak, miközben továbbra is hagynak helyet a növényzetnek és a gyógynövénykerthez a hátsó udvarban.

Az építészek egy nagyon egyszerű megoldást javasoltak: a hátsó udvar közepén elhelyezett nyír rétegelt lemez háromszöget, amely az iroda befogadására szolgál. Ezzel közvetlen kapcsolatban épült a tágas, üvegezett átjáró egy hosszúkás üveg ék, amely kihasználja a természetes fényt.

A nyílt térkialakítás számos konfigurációt tesz lehetővé, és elegendő helyet biztosít egy nagy íróasztalnak és egy tárgyalóasztalnak.

"A projekt anyagainak megválasztása nagyon különleges, és minden döntést a terv koncepciója alapján hoztak meg" - magyarázza az építész. "A szerkezetben hangsúlyos szerepet kapott a minimalista design és a ökotudatos gondolkodás– nyír rétegelt lemez, fafödém és üveg."

Az üvegezett folyosó beengedi a természetes fényt, miközben lehetőséget kínál egy nagy térélményre.

Háromszögek , a természetes anyagok, a nagy üvegfelületek szép kapcsolatba kerültek a múlt tégla falazatival.

Az új kialakítás kreatív módon kezeli az udvar korlátait, tökéletesen kihasználhatóvá téve a rendelkezésre álló területtel, és feltűnő és funkcionálisan tökéletes felújítást eredményezett.

Projekt infók:

Építészet: Yellow Cloud Studio Ltd., Eleni Soussoni és Romanos Tsomos

Építő / fővállalkozó: Rimi renovations building services ltd, Rimi és Mustafa Shehu

Építőmérnök: PGCS Partnerség, Micky Girgis

Világítástechnika: Yellow Cloud Studio Ltd., Eleni Soussoni & Romanos Tsomos

Belsőépítészet: Yellow Cloud Studio Ltd., Eleni Soussoni és Romanos Tsomos

 

A háromszög alakú, üveg- és nyír rétegelt lemezből kialakított home office, amely egy kellemetlen hátsó udvari helyet változtatott át.

Rólunk
Regionális oldalak
Webáruház
Minden jog fenntartva! © . bayou.hu
honlap: blaho.hu